Išmanios mokymosi programos vaikams (II dalis)

Pirmoje dalyje kalbėjome apie mokymosi programas skirtas vaikų skaitymo ir pažinimo lavinimui. Tačiau vaikai turi būti mokinami ir loginio mąstymo, dėl to lengviau jiems priimti sprendimus bei pažinti elementariausius dalykus, vertes, pinigus. Tad ir matematinės ar aritmetinės žinios jiems yra neprošal. O jas mokytis nėra per anksti net nuo mažesnio amžiaus. Tad dar prieš darželį jis gali išmokti skaičius, o darželyje jau mokėti skaičiuoti elementarias sumas. Vaikai laisvalaikiu vietoj filmukų, gali išmaniajame telefone ar planšetėje mokytis skaičiuoti su specialiomis programomis būtent skirtoms tiksliesiems mokslams.

Viena iš populiariausių šiuo metu programų yra „Kid Math Pro (lite)“ programa. Gerai, kad matematinė kalba yra universali ir įvairius sprendimus galima spręsti, tiesiog reikia pažinoti skaičius. Žinoma, aritmetines mokymosi programos vaikams yra ne kelios. Jei įsivesite į išmaniojo paieškos sistemą išties atrasite daug įvairių su matematiniais uždaviniais susijusių programų. Ši mūsų rekomenduojama programa yra daugiafunkcinė , kadangi vaikas ne tik bando išsiaiškinti atsakymus, bet ir kovoja su ateiviais iš kito pasaulio. Žaidimo ekrane yra užduotis ir iš dangaus krenta atsakymo variantai, tad vaikas turi paspausti tinkamą atsakymą, taip jis nugali ateivį. Tačiau čia reikia vikrumo ir greičio. Taip lavinamas vaiko atidumas, jis išmoksta greitai priimti teisingą sprendimą. O kartu ugdomas loginis mastymas. Šį žaidimą galima žaisti ne tik vienam, bet ir su draugu ar šeimos narius. Tai geresnis žaidimas, o kartu ir mąstymo lavinimas. Vaikas žaisdamas šį žaidimą greičiau išmoks sudėti, dauginti, dalinti, įsimins atsakymus, lavins savo regimą atmintį.

Taigi, įvairios mokymosi programos vaikams išties yra naudingos ir į jas nereikia moti ranka, kadangi vaikas ne tik pramogauja, bet ir mokosi, ugdo savo protą. Tačiau, šiuos žaidimus reikia žaisti ne visą dieną, o pusę valandos ar valandą. Taip pat, kartas nuo karto prižiūrėti vaiką ar apsaugoti išmaniuosius bei planšetes nuo kenksmingos informacijos.