Mažo kiemo apželdinimas

Mažas kiemas yra puikus pasirinkimas tuo atveju, jei sklypas nedidelis. Tačiau reikia akcentuoti, kad mažo kiemo apželdinimas tampa svarbiu procesu: tie sprendimai, kurie tiktų apželdinant didelį ar vidutinį kiemą, nebūtinai tiks mažam. Tad, ką reikėtų žinoti apie mažo kiemo apželdinimą ir, kokių taisyklių svarbu laikytis?


Venkite masyvių augalų
Įvairūs dekoratyviniai krūmeliai yra puikus būdas kiemui ar sodui suteikti ypatingo žavesio ir atskleisti gražiausias gamtos spalvas. Tačiau svarbu akcentuoti, kad dekoratyviniai krūmeliai šiandien sudaro labai didelį pasirinkimą ir juos galime skirstyti pagal įvairiausius kriterijus. Jų plotis – vienas kriterijų. Vienų krūmelių plotis net ir suaugus, gali siekti vos kelias dešimtis centimetrų, o kito plotis gali siekti net ir kelis metrus. Tad viena svarbiausių taisyklių, kurią reikėtų atminti, yra ta, kad mažam kiemeliui reikėtų rinktis tik tokius dekoratyvinius augalus, kurių plotis siekia kelias dešimtis centimetrų.


Daug šviesių spalvų
Kaip žinia,, augalai mus gali džiuginti ypač įvairia spalvų palete – nuo itin šviesių iki labai tamsių. Tačiau, jei jums yra aktualios mažo kiemo apželdinimo idėjos, svarbu pabrėžti, kad geriausiai tiks itin šviesių spalvų augalai – dėl jų, jūsų nedidelis kiemelis atrodys erdvesnis nei yra iš tikrųjų. Ypač puikiai tiks balta ar šampano spalva žydinčios gėlės. Tad tokių gėlių jūsų kieme turėtų būti kuo daugiau.


Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad visada galite pasirinkti ir profesionalo paslaugas. Ne paslaptis, kad apželdintojo darbas susideda iš pačių įvairiausių elementų – tiek itin didelių erdvių, tiek mažų erdvių apželdinimo. Tad, jei turite nediduką kiemą, specialistas jums tikrai patars, kaip jį jaukiai apželdinti. Taip pat daug vertingų idėjų galite rasti https://statau24.lt/.