Patarimai norintiems tapti NT brokeriu

Kas ieško tik lengvos duonos ir papildomo uždarbio prie pagrindinės algos, tam neverta nė pradėti galvoti apie nekilnojamo turto brokerio darbą, nes diletantai šios veiklos srityje yra pasmerkti žlugimui.

Kas yra nekilnojamo turto agentas (brokeris)?

Nekilnojamo turto brokeriu yra vadinamas tarpininkas, kuris už atitinkamą mokestį savo klientams padeda pirkti, parduoti, nuomotis ar mainyti nekilnojamojo turto objektus. Nors šis darbas gali vilioti geru uždarbiu ir laisvu veiklos grafiku, ir tuo, jog brokeriams licencija nėra privaloma, tai nereiškia, jog būti brokeriu yra lengva.

Kada brokeris gali pradėti save laikyti sėkmingu specialistu?

Laisvas darbo grafikas irgi nereiškia to, kad galėsite nedaug dirbti, daugiau laiko skirti mieloms laisvalaikio pramogoms ar gulinėjimui ant sofos. Kad galėtumėte tapti profesionaliu brokeriu, teks sunkiai dirbti, neišvengiant klaidų, iš kurių mokysitės, įgydami būtiną profesinę patirtį. Jei, imant nuo darbo pradžios, pavyks šioje srityje išdirbti daugiau nei penketą metų, tada galėsite save pavadinti sėkmingu brokeriu.

Kokios savybės yra būtinos geram brokeriui?

Kad būtum geras brokeris, turi pasižymėti veržlumu, iniciatyvumu, kūrybingumu, atvirumu naujovėms bei lankstumu, nebijoti nuolat pasitinkančių naujovių. Pati svarbiausia būdo savybė – tai darboholiškumas, mokėjimas dirbti savarankiškai ir nuolat mokytis, rinkti šiai profesijai būtiną informaciją. Tad jeigu neturite bent vienos iš paminėtų savybių, verčiau nesiimkite šio darbo. O svarbiausios šioje profesijoje yra žinios apie vietinę nekilnojamo turto rinką, atsižvelgiant į atskiras tokias jo rūšis, kaip žemės sklypai, namai, butai, komercinės patalpos, miškai ir kt. Be šių žinių negalite būti tikrai geras brokeris.

Kokia apranga labiausiai tinka brokeriui?Jei sumanėte imtis brokerio darbo, pasiryždamas visiems jūsų laukiantiems išmėginimams, nepamirškite, jog jūsų profesinė sėkmė nemaža dalimi priklausys ir nuo jūsų aprangos kodo. Kaip mano aprangos psichologai, brokerio apranga neturėtų būti rėžiančių akį spalvų. Idealus pasirinkimas – klasikinio stiliaus apranga. Be to, ir batai turi atrodyti nepriekaištingai. Brokeris su sportiniais bateliais – netinka į jokius rėmus. O ir patys aprangos aksesuarai turėtų derintis prie jos ir byloti klientui apie subtilų ir gerą skonį. Daugiau apie nekilnojamo turto naujienas skaitykite: https://vilniusntbrokeris.lt/ntnaujienos/.