Gerber

„Gerber“ – didelė jėga kompaktiškame korpuse

„Gerber“ kompanijos gimtadienis – 1939-ieji. Lietuviams pirmoji pavadinimo dalis neabejotinai asocijuojasi su žodžiu „geras“. Ir, nors išnagrinėję žodį morfologiškai, šiuo aspektu nieko nepeštume, vis dėlto kompanijos produktai tikrai apibūdinami kaip geri. Ir netgi puikūs. Na, o žmonės, išbandę šią produkciją, be jokių abejonių pasitelktų apibūdinimą „tvirti“.

Tvirtumas čia paminėtas tikrai ne be reikalo. Jeigu prekių kataloge vartojamas žodis „unstopable“ (nesustabdomas), tai reiškia, jog kompanija atsakingai žiūri į savo produktų kokybę. Gaminami ne suvenyrai ir ne tokie įrankiai, kurie primintų suvenyrus. Tai įrankiai, su maksimaliu funkcionalumu atliekantys savo darbą. Įrankiai, kuriuos įvertino net JAV kariai. „Gerber“ pravers tiek kasdien, tiek išskirtiniais atvejais. Pati paskirtis įvairi – nuo kasdienybės darbų iki žvejybos ar medžioklės.

„Gerber“ produkcija verta ištisos filosofijos vardo. Juk galima pagaminti tiesiog tvirtą, bet nepatogų įrankį. Galima sukurti patogų, bet gležną. Galima apskritai nieko nesukurti. O štai minėtoji rinkos žaidėja supranta, kad daiktais naudojasi ne dinozaurai, tad ir įrankiai turi neapsunkinti naudotojų. Kitaip tariant, jie skirti žmonėms. Ir mums, ir jums. Tačiau kyla klausimas, ar išpildyta kita pusė (t.y. tvirtumas ir funkcionalumas). Skelbiame gerą žinią – iš tiesų taip. Išpildytos abi pusės. Įrankiai ir patogūs, ir stiprūs. Į palyginimą galėtume pasitelkti kompiuterius. Kažkada jie buvo masyvūs ir tuo metu atrodė funkcionalūs. Dabar žvelgdami į seną kompiuterį stebimės, koks jis išsipūtęs. Ir galvojame, kiek kartų šiuolaikiniai yra galingesni. Net išmanieji telefonai, telpantys kišenėje, turi daugiau „smarvės“ už senus kompiuterius. „Gerber“ atveju funkcionalumas taip pat neužima daug vietos ir neapsunkina.

„Gerber“ produktai puikiai pasitarnautų iškylaujant. Todėl juos galima rekomenduoti gamtos mylėtojams. Prie išlikimo jie taip pat prisidėtų, kadangi tai išskirtinis tvirtumas. Labai svarbu, jog funkcija nereikalauja didelio korpuso. Dėl to joks žygis netaps našta.

Trumpai apibūdinant reikėtų pasitelkti išskirtinės kompaktiškumo bei tvirtumo sąveikos pavadinimą. Jis puikiai iliustruoja, kokie yra „Gerber“ įrankiai. Kasimo įranga, peiliai, prožektoriai – dalis asortimento, tiesiogiai apeliuojančio į geriausiųjų vardą.