Mechaninis veido valymas. Procedūros eiga.

Kas yra mechaninis veido valymas? Kaip pasiruošti šiai procedūrai? Kaip ji atliekama? Kaip veidas valomas grožio salone? Neretai šie klausimai kyla dar prieš užsirašant vizitui pas odos specialistą. Tad, kad kiek palengvintume jūsų internetines paieškas, apačioje trumpai papasakosime apie veido valymo procedūros eigą.

Mechaninis veido valymas yra pati paprasčiausia ir efektyviausia odos priežiūros procedūra. Dvi savaitės prieš pradedant procedūrą, specialistai nerekomenduoja lankytis soliariume, nes oda suplonėja ir labiau tampa pažeidžiama. Taip padidinamas jos imlumas komplikacijoms. Taip pat yra patartina atsisakyti antikoaguliančių vartojimo arba dėl to konkrečiai pasitarti su procedūrą atliekančiu specialistu.

Kaip atliekama ši procedūra? Kaip valomas veidas kosmetologijos kabinete? Įprastai veido valymo procedūra turi kelis etapus:

  • Visų pirma, oda švariai nuvaloma, kruopščiai pašalinamas makiažas. Kosmetologijos specialistai neretai naudoja ir antiseptikus, siekiant idealiai pašalinti visus odos nešvarumus, kurie laisvai gali prasiskverbti į poodinius sluoksnius ir taip pridaryti rimtesnių odos pažeidimų.
  • Kai veidas jau yra paruoštas procedūrai, pradedamas pagrindinis jos valymo etapas. Spuogai ir odos perteklius šalinamas naudojantis specialiu Uno šaukšto prietaisu arba tiesiog specialisto pirštais. Siekiant išvengti odos infekcijos, vėlgi naudojamas antiseptikas.
  • Išspaudus spuogus, jūsų veidas padengiamas raminančia bei atsivėrusias poras užtraukiančia kosmetine kauke.
  • Beje, reiktų nepamiršti ir turėti omenyje, kad ši mechaninio veido valymo procedūra yra šiek tiek skausminga, todėl jei labai bijote šio nemalonaus jausmo, specialistai rekomenduoja vietinį anestetiką.
  • Priklausomai nuo jūsų veido odos būklės, viena mechaninio valymo sesija trunka apie 30-60 min.

Atlikus procedūrą, neretai išryškėja laikinas veido odos paraudimas ir patinimas, gali atsirasti mėlynių ar nežymių žaizdelių.

Mechaninis veido valymas

Veido priežiūra po procedūros
Paprastai veido oda gija apie dvi savaites nuo tos dienos, kada buvo atliktas mechaninis veido valymas. Tačiau gijimo procesą galima šiek tiek ir paspartinti. Per pirmąsias dvi savaites specialistai rekomenduoja:

  • Antiseptikus kitas regeneruojančias ir raminančias priemones, tačiau tik su kosmetologo leidimu;
  • Griežtai nenaudoti kosmetinių priemonių, ypač agresyviųjų;
  • Griežtai neatlikinėti kitų veido procedūrų, pavyzdžiui, veido šveitimo;
  • Nesilankyti SPA, baseinuose ar pirtyse.

Visiškas švarios odos rezultatas pasimatys tik praėjus dviems savaitės po mechaninio veido valymo, nes odai reikia laiko sugyti ir atsistatyti. Praėjus šiam laikotarpiui, džiaugsitės sveikesne, gyvybingesne ir tvarkingesne savo veido oda.