hidraulinis-presas

Hidraulinio preso galimybės: nuo kompiuterio iki deimanto

Hidraulinio preso funkcionalumu neabejoja niekas. Tai įranga, kuri sėkmingai gali suslėgti net ir pačius kiečiausius objektus ir būtent šis jos funkcionalumas labai dažnai skatina daryti eksperimentus ir išbandyti įrangos galimybes. Kol daugelis negali įsivaizduoti darbų atlikimo be šios įrangos, tuo tarpu kitiems hidraulinis presas – technika, kuri suteikia galimybę eksperimentuoti ir išbandyti jo galias.

Ar yra daiktas, kuris būtų atsparus hidraulinio preso funkcionalumui?

Presas, kuris geba suslėgti net… vonią!

Internete galima rasti labai daug vaizdo įrašų, kuriuose hidraulinis presas naudojamas kaip stūmoklis lyginant skirtingų objektų suslėgimo galimybę. Bene patys populiariausi vaizdeliai sulaukę daugiausia peržiūrų – klozeto, vonios, popieriaus flakonėlio ir net skysto muilo suslėgimas. Žinoma, rezultatas buvo toks, kokio tikisi daugelis.  Internete galima rasti išsamius įrašus, kuriuose stebėtina jėga suspaudžia net ir skystus paviršius. Nieko keisto, kad ši įranga daugelyje dirbtuvių yra pasirinkimas numeris 1. Jos funkcionalumas – sunkiai įvertinamas.

Deimanto suspaudimas

Anksčiau paminėti daiktai nekelia labai daug nuostabos, kadangi ir taip buvo aišku, kad presas labai sėkmingai juos suspaus. Tačiau internete daugiau dėmesio sulaukia video su preso ir deimantu. Tai akmuo, kuris laikomas pačiu tvirčiausiu pasaulyje, tačiau net ir jį presas labai sėkmingai įveikia. Žinoma, tvirtumas, šiuo atveju, nenurodo, kad akmuo yra netrapus. Didelė preso jėga jį sutraiško į labai smulkias daleles. Taigi, net ir pats tvirčiausias akmuo neatsilaiko prieš hidraulinį presą. Ar egzistuoja tokia medžiaga, toks daiktas su kuriuo presas negalėtų „susitvarkyti“, kurio nepajėgtų suslėgti?

Daiktas, kurio neįveikia net ir presas

Nors atrodo, kad hidraulinio preso galimybės yra neribotos ir jis sėkmingai į šipuliukus sutraiško net ir pačius tvirčiausius daiktus, visgi, egzistuoja vienas daiktas, viena medžiaga, kuri atspari šiam technikos stebuklui. Tai – neodimio magnetas. Žinoma, galima paminėti, kad šis metalas yra labai retas, tad savo namuose jo tikrai nerasite, tad ir pačio hidraulinio preso funkcionalumas vis dar išlieka 100-centinis.

Mokslininkai tikina, kad nereikia vertinti to, jog presas negeba suspausti magneto. Lygiai taip pat kaip ir negalima sakyti, kad presas sėkmingai sutraiškė patį tvirčiausią akmenuką pasaulyje. Paprasčiausiai, magnetas priskiriamas atskiroms fizikinėms savybėms, kurios neturi nieko bendro su atsparumu slėgiui. Mokslininkai, po atlikto tyrimo taip pat juokauja, kad net ir šis magnetas įtrūko. Tuo metu, kai buvo bandoma jį nukrapštyti nuo paviršiaus. Tačiau ir tai rodo, kad presas buvo labai stipriai suspaudęs medžiagą, tad net ir tokiu atveju, kad ji netruko, tai nereiškia, kad ji nebuvo paveikta.

O kokį presą pirkti?

Hidraulinio preso universalumas rodo ir žmonių norą jį turėti savo namuose. Šiuo metu rinkoje egzistuoja išties labai plati pasiūla. Geriausia paieškas vykdyti su konsultantais, kurie pagal kiekvieno pirkėjo poreikius gali pasiūlyti tokią įrangą, kuri geriausiai atitinka poreikius.

  • Kiek tonų presas gali suslėgti? 20, 40 ar daugiau nei 50 tonų. Kokio reikia Jums?

  • Hidrauliniai presai skiriasi ir savo gamintoju. O kokia produkcija pasitikite Jūs?

  • O kokie jo matmenys? Susipažinkite, kad būtų paprasčiau rasti tinkamą vietą dirbtuvėse

Kokybiškos paieškos garantuoja ir kokybišką rezultatą. Jeigu negalite įsivaizduoti savo darbų be preso – skirkite laiko paieškoms ir raskite tai, kas Jums tinka bei patinka labiausiai!