Kaip išsirinkti tinkamą kompiuterio monitorių žaidimams, darbui, mokslui?

Bėgant laikui technologijos tobulėja ir atsiranda įvairiausių naujovių. Ne išimtis ir vaizdo atkūrimo srityje. Kompiuterių ekranai keitėsi nuo didžiausių dėžių iki šių laikų vos pusės centimetro monitorių. Taigi kurie monitoriai šiuo metu patys populiariausi?

Monitorius žaidimams

Monitoriai žaidimams pasižymi itin greitu ir tiksliu atkūrimo laiku, todėl tikri žaidimų mėgėjai renkasi tik specialiai tam pritaikytus ekranus. Geriausimis savo specifikacijomis ir kaina pasižymintis monitorius šiuo metu rinkoje ViewSonic XG2402. Šis monitorius pasižymi itin greitu reagavimo laiku, kas suteikia nepriekaištingai “švarų” judėjimo įvaizdį be jokių trikdžių ar išsiliejimų. Didelė 1920×1080 rezoliucija leis mėgautis net ir smulkiausiomis detalėmis be jokių problemų. Taigi ieškantiems biudžetinio, bet puikiai tinkančio žaidimams varianto rekomenduojama rinktis būtent šį modelį, kurio kaina siekia vos 250 eurų.

Monitorius darbui

Specialius monitorius darbui renkasi tie žmonės kurių pastovus darbas vyksta kompiuteriu. Jie pasižymi itin didele rezoliucija bei raiška, kas garantuoja, kad ir ilgai dirbant akys lieka neišvargusios. Populiariausias monitorius darbui šiuo metu Ultrawide Dell U3818DW. Šis monitorius populiarus tuo, kad jo įstrižainė yra net 38” bei jo forma leidžia puikiai matyti net kelis atidarytus langus vienu metu. Taip pat, neatsipindintis ekranas leidžia be problemų naudotis kompiuteriu net ir ryškiausiuose ofisuose. Lenkta ekrano forma sumažina poreikį sukinėti galvą, todėl dirbant ilgą laiką kaklas neįsitempia ir neįskausta. Tokio monitoriaus kaina siekia net 1000 eurų, todėl jį renkasi tik profesionalai kurie vienu metu atlieka keletą užduočių. 

Monitorius bendram naudojimui

Tai monitoriai pritaikyti daugumai žmonių, kuriems nebūtini specialūs duomenys ar specifikacijos. Tokie monitoriai puikiai tinka vidutiniams žaidimams, medijų kūrimui ar darbui ofise. Geriausias tokio tipo ekranas šiuo metu rinkoje – LG27UK650-W. Tai net 3840×2160 rezoliucijos ekranas, kurio įstrižainė net 27”. Puikus reagavimo laikas leis paprastam naudotojui patirti visus maksimaliu pojūčius be jokių problemų. Mėgstantiems filmus žiūrėti kompiuterio ekrane ar žaisti žaidimus itin aukšta rezoliucija, yra galimybė visa tai daryti 4k raiška. Tai monitorius tinkantis visiems poreikiams, o svarbiausia už prieinamą kainą, kas turbūt ir lėmė šio monitoriaus populiarumą. Tokio monitoriaus kaina siekia 480 eurų.

Taigi, ieškantiems monitoriaus svarbu apsibrėžti tai, kam tas monitorius bus naudojamas. Profesionaliam darbui ofise siūloma rinktis didelės įstrižainės monitorius, kuriais būtų galima atlikti kelias užduotis vienu metu. Ieškantiems kompiuterio žaidimams svarbu atsižvelgti į tai koks yra reagavimo laikas, nes žaidime svarbi kiekviena sekundė ir net mažiausias judesys. Ieškantiems monitoriaus bendram naudojimui svarbu, kad ekranas būtų kuo didesnės rezoliucijos bei jums tinkamo dydžio. Pigiausi monitoriai internetu – varle.lt