nuotolinis darbas

Dirbate protinį darbą? Būdai, kurie padės suaktyvinti smegenų veiklą

Jeigu mokotės, studijuojate ar dirbate intensyvų protinį darbą, natūralu, kad laikui bėgant galite jaustis pervargę, išsekę. Tokiais momentais, kai darosi vis sunkiau susikaupti, nes mintys nesustabdomai veja viena kitą, ir kai po sunkios dienos nebeturite jėgų, o susikoncentravimas į reikiamus dalykus virsta didele kančia, privalu daugiau dėmesio skirti sau ir susirūpinti savijautos gerinimu. Sustiprinti protinį darbą nėra taip sudėtinga, tereikia žinoti keletą gana veiksmingų būdų. Štai keletas tų, kuriuos išties verta išmėginti! 

Nepamirškite vitaminų!

Tam, kad gerai jaustumėtės, ypač pereinamuoju sezono laikotarpiu, svarbu savo organizmą aprūpinti papildomais vitaminais ir mineralais. Papildų reikia ir smegenų veiklai, kuria būtina nuolat rūpintis. Akivaizdu, kad dėl tam tikrų medžiagų stokos gali sutrikti ne tik imunitetas ir bendra savijauta, bet ir tos organizmo sistemos, kurios yra atsakingos už produktyvios nervų ir smegenų veiklos funkcijas. Papildykite organizmą B grupės vitaminais, taip pat vitaminu C bei reikiamais mineralais, tokiais kaip kalcis, kalis, magnis, selenas. Atminkite, kad protinei itin svarbūs yra ir A, D ir E vitaminai. 

Įvertinkite mitybą

Veikiausiai daugelis susiduria su tomis situacijomis, kai darbams lipant ant kulnų, atrodo, jog nėra laiko tinkamai pavalgyti. Deja, labai svarbu ugdyti subalansuotos mitybos įpročius bet kuriuo atveju. Netinkami mitybos įpročiai ne tik apsunkina organizmą, bet ir daro įtaką smegenų veiklai ir protiniam darbui. Tad nepamirškite, kad svarbu atrasti laiko pavalgyti sočius pusryčius, laikykitės reguliaraus valgymo ir, žinoma, venkite įvairių saldžių gazuotų gėrimų. Dažnas energiją bando sužadinti tam tikrais energetiniais gėrimais, tačiau vietoj to geriau į valgymo rutiną įtraukti šviežių vaisių, sveikų užkandžių ir pakankamą kiekį vandens. 

Aktyvi veikla ir streso mažinimas

Jokia paslaptis, kad stresas, netinkamas miego ir darbo režimas nėra geriausi nervų sistemos ir protinės veiklos palydovai. Tam, kad protas veiktų geriau, būtina sąlyga – geras miegas. Laikykitės disciplinos! Taip pat įtraukite į rutiną sportą, mankštinkitės, stresinėms situacijoms malšinti išmėginkite meditaciją. Smegenų aktyvumui verta atlikti įvairius atminties lavinimo pratimus, žaisti loginius žaidimus.