Įaugęs nagas pūliuoja

Įaugęs nagas supūliavo. Ką daryti?

Įaugęs nagas – toli gražu ne vien estetinė problema. Tai – infekcijos židinys, pasireiškiantis įprastiniais infekcijos požymiais: skausmu, paraudimu, lokaliu temperatūros pakilimu bei patinimu. Visgi, kartais šias bėdas lydi ir daug nemalonesnis reiškinys – pūliavimas, kuris iš pradžių pasireiškia žaizdos pageltimu, o vėliau matomi besikaupiantys pūliai, galintys pratrūkti ir išbėgti į paviršių. Įaugusio nago pūliavimas – rimtas infekcijos ženklas, reiškiantis užterštą žaizdą ir nurodantis kuo skubiau kreiptis į gydytojus.

Kartais gydytojų rekomendacijose randami ir antibiotikai – nenustebkite,  tai – pagrindinis bakterinės infekcijos gydymo būdas. Antibakteriniai/antibiotiniai tepalai yra skiriami dažnai ir puikiai padeda kovoti su infekcija. Gydantis geriamais antibiotikais svarbu nenutraukti gydymo kurso eigoje – taip išvengsite gydymui atsparių bakterijų įsigalėjimo jūsų organizme. Dažnai pastebėjus, jog įaugęs nagas pūliuoja, yra imamasi viliojančios procedūros – pradurti pūlinį. Prisipažinkite, visi esame tai darę ne kartą! Tačiau šiuo atveju toks veiksmas sudarytų puikias galimybes atsirasti antrinei infekcijai ir pažeisti visą nago plokštelę. Nemažiau svarbu ir leisti žaizdai kuo ilgiau būti atvirai, nes drėgna bei šilta aplinka daugeliui bakterijų yra maloniausia.

Anksčiau ar vėliau įaugusio nago pūlinys pratrūksta. Tuomet žaizdą reikia itin saugoti nuo antrinių infekcijų ir kuo greičiau suplanuoti vizitą pas gydytoją. Dažnai pratrūkusį pūlinį ir jį sukėlusį įaugusį nagą gydytojai gali pašalinti neskausmingai bei greitai. Šiuo etapu itin svarbu nesiimti liaudies medicinos ir nenaudoti siūlomų priemonių (acto, dantų skalavimo skysčio, anglies) ant atviros žaizdos.  Tinkamai panaudotas gydymas ir pašalinta infekcija lemia greitą pasveikimą bei, dažnu atveju, nebepasikartojantį nago įaugimą.

Visuomet iškilus abejonėms, patikėkite savo srities profesionalais. Gydytojai, kasdien susiduriantys su panašiomis problemomis, greitai ir efektyviai padės pašalinti ne tik skausmo priežastį, bet ir grėsmingą infekciją.