Ispanų kalbos kursai

Ispanija – aistrų, saulės ir meilės kupina šalis. Po šią valstybę smagu pakeliauti, tačiau tai ne vienintelė priežastis, dėl kurios verta mokytis ispaniškai. Ispanų kalbos kursai naudingi ir dėl to, kad vis dažniau šios kalbos mokėjimas yra naudingas versle, o tai reiškia, kad darbuotojas, kalbantis ispaniškai, turi didesnes galimybes gauti puikiai apmokamą darbą, kitaip tariant – ispanų kalba yra didelis pranašumas darbo rinkoje.

 

Keletas faktų apie ispanų kalbą:

  • priklauso romanų kalbų grupei, indoeuropiečių kalbų šeimai;
  • 42-ose pasaulio šalyse ispanų kalba laikoma valstybine (iš viso apie 332 milijonams planetos gyventojų ši kalba yra gimtoji);
  • dar apie 90-čiai milijonų žmonių ispanų kalba yra antroji;
  • ši kalba turi apie 39 dialektus.

 

Taigi ispanų kalba yra plačiai paplitusi, o aktyvėjant tarptautinei prekybai, šios kalbos mokėjimas tampa dideliu pranašumu darbo rinkoje. Dėl to ispanų kalbos kursai yra naudingi įvairių sričių specialistams bei verslininkams.

 

Taip pat svarbu paminėti, kad ispanų kalba turi ir kitų pavadinimų. Pavyzdžiui, ją dažnai vadina „kastejano“/„kastežano“, kadangi pati kalba kilusi iš Kastilijos regiono. „Ispanų kalbos“ terminas atsirado tik XVI-ame amžiuje. Nors tai ta pati kalba, tačiau terminas „ispanų kalba“ dažniausiai yra naudojamas norint pabrėžti, kad ta kalba yra vartojama būtent pačioje Ispanijoje. Kad ir kaip ją pavadintume, jos esmė liks ta pati, ir ja susišnekėti galima daugelyje pasaulio šalių.