Kur ieškoti buitinės technikos: jauki vitrina ar neatrasti interneto klodai?

Sugedusi buitinė technika ar pasenęs jos modelį nori nenori priverčia pakeisti atitarnavusį daiktą nauju, todėl dažnas iš mūsų tiesiog keliauja į artimiausią prekybos centrą ir ieško raudonomis raidėmis išvedžioto stebuklingo žodelio „Akcija“.

 

Tai, ko gero, pats paprasčiausias ir primityviausias būdas, o kompetentingo specialisto konsultacija ir nuomonė atstoja išsamią ir nevienašališką paties susikurtą prekės analizę.

 

Nukeliavus į parduotuvę galima susižavėti įvairiausių modelių ir galingumų buitine technika, tačiau bandymas išsirinkti ją gyvai turi savų pliusų ir savų minusų.

Privalumai:
patikusį daiktą gaunate čia ir dabar;
prieš pirkdami buitinę techniką, turite galimybę ją išbandyti;

Trūkumai:
užtrunkate daugiau laiko;
neretai buitinės technikos prekės parduotuvėse yra brangesnės.

 

Mus domina ir kitas, vis populiaresnis apsipirkimo būdas — buitinė technika internetu. Jaukiai įsitaisę prieš savo kompiuterio ekraną galite užsiimti lėta ir saugia analize. Sulyginę skirtingų gamintojų siūlomus prekių modelius, pardavėjų pateikiamas kainas ir, žinoma, negavę spaudimo iš trypčiojančio konsultanto, užsisakote patikusią buities priemonę, kuri į Jūsų namus atkeliauja iš tų pačių sandėlių kaip ir į parduotuvę.
Dažnas pasakytų, kad internetinė prekyba yra painus ir gana rizikingas sandėrio modelis. Tačiau taip dažniausiai mano nuo internetinių sukčių pirštus nusvilę pirkėjai. Bendraujant su kompetentingais, didžiaisiais internetiniais pardavėjais, nesklandumų kilti neturėtų.
Anksčiau, kuomet internetiniai pirkėjai į pardavėjo duomenų bazę turėdavo patys įvedinėti galybę duomenų, praeiti saugumo patvirtinimus, dabar gi, apmokėjimą atlieka keliais mygtuko paspaudimais.
Bene didžiausias internetinių sandorių privalumas yra tas, kad prekė pasieks Jūsų namus pati. Nereikės rūpintis dėl nugaroje įstrigusio dieglio bandant pakelti išsvajotą prekę.

 

Privalumai:
sutaupote laiko;
konsultantai nedaro įtakos Jūsų apsisprendimui;
buitinės technikos prekių kainos ženkliai mažesnės;
galite pasiskaityti kitų pirkėjų atsiliepimus;
galite rinktis iš užsienio parduotuvių ir katalogų;
buitinės technikos paieškos yra ganėtinai smagus užsiėmimas.

Trūkumai:
bendraudami su „neaiškiais“ pardavėjais galite būti apgauti;
dažniausiai prekės gali tekti palaukti.

 

Apibendrinant, buitinę techniką galite rinktis tiek įprastose parduotuvėse, tiek internetinėse prekybos vietose, juk buitinės technikos kaina visur svyruoja, tačiau, žinoma, tiek ten, tiek ten išlikite budrūs ir turėkite tvirtą nuomonę.