Ką reikia žinoti apie akvamarino akmenį?

Akvamarinas yra berilo grupės akmuo. Šio akmens spalva svyruoja nuo blyškiai žydros iki žaliai žydros. Manoma, jog pati vertingiausia yra giliai žydra vandens spalva. Akvamarino pavadinimas yra kilęs iš lotyniškų žodžių aqua – vanduo ir mare – jūra.

Nuo labai senų laikų buvo tikima, jog akvamarinas suteikia drąsos, įžvalgos ir žvalumo. Papuošalus su šiuo akmeniu dėvintys žmonės dažniausiai nesiskundžia energijos trūkumu ir ryžtu spręsti bet kokias problemas. Tuo tarpu sutuoktiniai, dėvintys žiedus, inkrustuotus šiuo akmeniu, gali tikėtis ilgo ir laimingo šeimyninio gyvenimo.

Pastebėta, jog akvamarino skaidrumas kinta priklausomai nuo žmogaus savijautos. Galima drąsiai teigti, jog šis akmuo yra puikus pakrikusios ir nerimastingos nervų sistemos gydytojas. Pripažinkit, šiomis dienomis, kai visi skuba, bėga ir gyvenimo tempas greitėja neįtikėtinais šuoliais, tai yra labai aktualu.
Profesionalūs juvelyrai, kuriantys papuošalus su šiuo akmeniu, sako, jog pirkti tokius papuošalus, išleistus masinės gamybos – prasta mintis. Akvamarinas skirtingos sveikatos, skirtingo charakterio ir net skirtingų zodiako ženklų žmones gali paveikti lygiai taip pat skirtingai. Tuo tarpu, rankų darbo papuošalų meistras, prieš pradėdamas dirbti su vienokiu ar kitokiu akmeniu, kruopščiai išstudijuoja jo savybes ir tinkamumą atskiroms žmonių kategorijoms.

Na, tai akvamarino ir žmogaus sveikatos sąlyčio niuansai. Tačiau egzistuoja ir kita medalio pusė. Tai -estetinis vaizdas. Pasipuošę auksine ar sidabrine grandinėle su akvamarino akmenuko pakabuku, galite būti tikri, jog išsiskirsite stilingumu ir originalumu. Papuošalai su akvamarino akmenuku dera prie įvairiausių spalvų drabužių. Skirtingos audinių spalvos akvamarino akmenį privers sužibėti vis kitomis spalvomis. Tad neatsakykite sau malonumo mėgautis akvamarino teikiamomis galiomis ir galimybėmis suspindėti vis kitokios spalvos papuošalais.

Plačiau apie tai skaitykite čia.