kalnų dviračiai

Kalnų dviračiai ir organizacijos – suderinami

Kiekvienas žmogus yra skirtingas ir mėgsta tą savo individualumą, tačiau tai negalioja hobiams ir pomėgiams. Kiekvienas iš mūsų nori turėti bendraminčių, su kuriais būtų galima kalbėti apie mėgstamus dalykus iki išnaktų. Dėl šios priežasties atsirado organizacijų, kurios vienija vienodus pomėgius turinčius žmones. Viena tokių – tarptautinė kalnų dviračių asociacija (IMBA). Jos veiklos sritis – kalnų dviračiai.

Tarptautinė kalnų dviračių asociacija (IMBA) yra ne pelno siekianti švietimo asociacija. Jos misija yra kurti, stiprinti, vienyti ir išsaugoti kalnų dviračių mėgėjų galimybes važinėti visame pasaulyje.

Ši tarptautinė organizacija buvo suformuota 1988 metais, kuomet penki Kalifornijos valstijoje įsikūrę kalnų dviračių klubai („Road Bicyclists Association“, „Bicycle Trails Counci of the East Bay“, „Bicycle Trails Council of Marina“, Sacramento „Rough Riders“ ir „Organized Mountain Pedalers“) sukūrė sąjungą kovai prieš važinėjimui naudojamų takų uždarymą. Pirmuoju vykdančiuoju direktoriumi tapo Gibsonas Andersonas iš Sakramento.

1993 metais direktoriumi buvo paskirtas Timas Blumenthalis. Tuomet IMBA turėjo vos 1 200 narių. Po penkerių metų ši tarptautinė organizacija jau turėjo 28 tūkst. individualių narių. Prie to smarkiai prisidėjo ir automobilių gamintoja „Subaru“. Ji finansavo visas IMBA švietimo programas.

Šiuo metu IMBA turi pasaulinį tinklą: daugiau nei 35 tūkst. individualių narių, 750 klubų, 200 verslo partnerių ir apie 600 mažmeninių parduotuvių.

Apibendrinant galima teigti, kad kalnų dviračiai yra puiki galimybė pailsėti po dienos darbų, išvalyti mintis. O priklausant šiai IMBA organizacijai galima būti tikru, kad visos teisės bus saugomos ir Jūs niekada nebūsite vienas.