Paklausi sveikata

KITOKS POŽIŪRIS Į SVEIKATĄ

Gyvename greitai besikeičiančiame, kupiname naujovių ir staigmenų pasaulyje, kur sunku nepasiklysti begaliniuose informacijos labirintuose. Nuolat skubantys ir dirbantys piliečiai retai kada randa laiko rūpintis savo sveikata, o pasireiškus net ir menkiausiems simptomams, neskuba ieškoti pagalbos. Tad pirmoji mintis kilusi dėl projekto „Paklausi sveikata“ įgyvendinimo, buvo noras pagelbėti žmonėms.

Kadangi Lietuvoje medicinos turizmas tik pradeda eiti savo pirmuosius žingsnius, mes savo paslaugas adaptavome prie šių dienų socialinių-ekonominių sąlygų, kviesdami Lietuvoje gydytis ne tik užsieniečius, bet ir Lietuvos emigrantus. Pasirūpiname viskuo – nuo kelionės organizavimo, iki visų medicinos, profilaktinių bei sveikatinimo paslaugų, konsultacijų bei tyrimų suplanavimo ir užsakymo.

Sveikatos priežiūra tobulėja, tobulėjame ir mes. Kiekvienam labai svarbu turėti gydytoją, kuriuo galima būtų pasitikėti ir kreiptis bet kada sutrikus sveikatai ar iškilus bet kokiems su sveikata susijusiems klausimams. Tad „Paklausi sveikata“ kolektyvo gydytojai yra pasiruošę teikti konsultacijas per atstumą – telefonu, per skype programą, el. paštu arba per kitus socialinius tinklus. Tokiu būdu konsultuoja vaikų ligų gydytojas, vaikų alergologas-pulmonologas, medicinos gydytojas (dėl pagyvenusių ir sunkiai sergančių žmonių priežiūros ir slaugos) ir kt. specialistai. Nors daugeliui atrodo, kad per atstumą konsultuotis su gydytoju nėra prasmės, bet šiuolaikinės technologijos leidžia atsiųsti nuotraukas, konsultuotis su vaizdu ir pan., todėl patyrusiam gydytojui nėra sudėtinga konsultuoti tokiu būdu.

„Paklausi sveikata“ kolektyvas – tai medicinos ir sveikatos priežiūros specialistai, kurie supranta besikreipiančiųjų problemas ir pasiruošę suteikti kvalifikuotą pagalbą. Pradėję savo veiklą pastebėjome, kad besikreipiantiems pas mus trūksta ne tik pačių gydymo ar sveikatinimo paslaugų, bet ir paprasčiausių bendrųjų medicinos ir sveikatos žinių. Todėl kaip vieną iš veiklos sričių pasirinkome įvairių kursų, seminarų, mokymų organizavimą. Šiuo metu vykdomi pirmosios pagalbos kursai tėveliams, įkurtos vaikų bronchų astmos, atopinio dermatito mokyklėlės, organizuojamos visuotinės paskaitos įvairiomis temomis apie vaikų auklėjimą bei jų sveikatą, vykdomi įvairūs sveikatinimo projektai. Vienas iš mūsų artimiausių ir svarbiausių planų, tai pirmosios Lietuvoje konferencijos, skirtos visuomenės informavimui apie šeimos sveikatą, organizavimas, kuri vyks 2016 metų balandžio mėnesį.