ortodontas

Ortodontinis gydymas ir jo poreikio priežastys

Ortodontinis gydymas skirtas dantų tiesinimui, skaičiaus korekcijai ir spręsti sąkandžio problemoms. Juo gali naudotis visi, kuriems to reikia, be jokio amžiaus cenzo. Tačiau dažniausiai ortodontų klientais tampa jaunesnio amžiaus žmonės – vaikai ir paaugliai. Taip yra todėl, kad kuo jaunesnis žmogus, tuo lengvesnis, trumpesnis ir efektyvesnis gydymo procesas.

Ortodontinių problemų priežastys

Nėra vienos priežasties, tinkamos visiems. Ortodontinės problemos gali atsirasti tik todėl, kad buvo paveldėtos iš tėvų. Labai tikėtina, kad jei vienas iš tėvų yra turėjęs kreivų dantų ar sąkandžio bėdų tai taip atsitiks ir vaikui. Žinoma, jei tokių problemų yra turėjęs tik vienas iš tėvų – tikimybė sumažėja.

Neretai sąkandžio problemos atsiranda dėl kvėpavimo ligų, kvėpavimo per burną, per anksti pašalintų pieninių dantų ar išlikusių blogų įpročių nuo vaikystės. Vaikai būdami maži atranda įprotį čiulpti pirštą, lūpą ar kramtyti įvairius rašiklius. Dėl to kaip ir dėl anksčiau minėtų problemų pakinta žandikaulis ir netaisyklingai formuojasi sąkandis.

Džiugu, kad ortodontines problemas dažnai pastebi patys pacientai ir nedelsdami kreipiasi į gydytojus. Labai svarbu, pastebėjus netaisyklingai augančius dantis ar sąkandžio pakitimus kuo greičiau kreiptis į specialistą, kad būtų išvengta rimtesnių pasekmių ir gydymas būtų efektyvesnis. Daugiau informacijos apie ortodontinį gydymą, jo tipus ir priemones galite rasti apsilankę zivile-neverauskiene.lt.

Gydymo trukmė

Ortodontinio gydymo trukmė priklauso ne tik nuo specialisto paskirtos priemonės. Taip pat labai svarbus paciento amžius, būklės sudėtingumas ir pačių pacientų bendradarbiavimas. Būtina laiku lankytis numatytuose vizituose ir tinkamai prižiūrėti naudojamus aparatus.

Jei viskas vyksta sklandžiai gydymas paprastai trunka 18-24 mėn. Jei pacientas nesilaiko nurodytų reikalavimų ir nežiūri į šį procesą kaip į atsakingą ir svarbų gydymą, trukmė gali ženkliai išaugti. Todėl jei pasiryžtate šalinti problemas, tvirtai to laikykitės ir nuosekliai bendradarbiaukite su gydytoju.