Studijos užsienyje: populiariausi užsienio universitetai

Studijos užsienyje: populiariausi užsienio universitetai

Studijos – vienas svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime. Taigi, nieko keista, kodėl šiai sričiai yra skiriama tiek daug dėmesio. Na, o nemaža dalis žmonių, siekdami kuo geresnio rezultato, ne tik uoliai ieško atsakymo į klausimą, kiek kainuoja studijos, ar galimos nemokamos studijos Europoje ir  pan., bet ir taip pat aktyviai domisi universitetais. Taigi, kokie užsienio universitetai yra populiariausi?

Harvardo universitetas

Verta akcentuoti, kad tai yra vienas seniausių bei garsiausių JAV privačių universitetų. Kasmet šiame universitete nori studijuoti tūkstančiai jaunuolių iš viso pasaulio. Kalbant apie studijų kryptis, reikėtų išskirti šias sritis: dizaino, edukologijos, inžinerijos ir taikomųjų mokslų, medicinos, mokslų ir menų, teologijos, odontologijos ir t.t.  Taip pat šis universitetas turi net 8 jam priklausančius muziejus. Na, o net 50 šio universiteto mokslininkų yra gavę Nobelio premiją.

Kembridžo universitetas

Negalima nepaminėti ir šio universiteto, kadangi tai – vienas palankiausiai vertinamų visame pasaulyje. Net 89 šio universiteto mokslininkai yra Nobelio premijos laureatai. Iš viso šį universitetą sudaro net 31 autonomiškai veikiantis koledžas. Be to, šiam universitetui taip pat priklauso ir 114 bibliotekų. Įspūdingas yra ir muziejų skaičius, jų net 9. 

Sidnėjaus universitetas

Na, o tuo atveju, jei domina studijos Australijoje, tai rinktis reikėtų Sidnėjaus universitetą. Šis universitetas yra ypač puikiai prisitaikęs prie nuolat kintančios aplinkos bei gali pasiūlyti studijas, kurios puikiai atspindi svarbiausias tendencijas. Užtikrinamas visapusiškas požiūris į mokymąsi. Be to, galimos įdarbinimo programos bei vidaus stažuotės. 

Taigi, jei jus domina studijos užsienyje, tai vienas svarbiausių dalykų – išsirinkti studijų kryptį bei pasidomėti, kokie universitetai yra jums tinkamiausi, norint pasiekti išsikeltų akademinių tikslų. Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir http://www.nelysk.lt/verslas/