Kada vaikas pasiruošęs lankyti darželį? Kaip tam pasiruošti?

Kada vaikas pasiruošęs lankyti darželį? Kaip tam pasiruošti?

Vaiko lavinimas – labai svarbus procesas. Na, o darželis yra viena tų erdvių, kurioje vaikas lavinamas. Belieka tik pridurti, kad tokie klausimai, kaip – kada leisti vaiką į darželį ar kaip paruošti vaiką darželiui, yra aktualūs visiems tėvams. Taigi, skubame dalintis vertingomis įžvalgomis. 

Kada leisti vaiką į darželį?

Visų pirma, verta akcentuoti, kad nėra jokių griežtų nurodymų, kuomet vaikas turėtų pradėti lankyti darželį, taigi, šis klausimas lieka tėvams. Visgi, taip pat svarbu akcentuoti, kad situacija keičiasi ir didelė dalis moterų nori kuo anksčiau grįžti į darbą, taigi, vaikas į darželį pradedamas leisti sąlyginai anksti, maždaug jam sulaukus pusantrų metų. Vis dėlto, specialistų vertinimu, tokio amžiaus vaikas gali būti dar nepasiruošęs atsiskirti nuo tėvų visai dienai. Taigi, tėveliai turėtų ypač atsakingai bei individualiai vertinti situaciją, ir, jei pastebi, kad gali kilti sunkumų, turėtų palaukti iki tol kol vaikui sueis bent 3 – eji metai. 

Kaip paruošti vaiką darželiui?

Ne ką mažiau svarbus yra ir vaiko paruošimas darželiui. Visų pirma, verta atkreipti dėmesį į tai, kad tai, kaip atrodys vaiko paruošimas darželiui, priklausys nuo jo amžiaus. Pavyzdžiui, jeigu vaikui jau yra daugiau nei 3 – eji metai tokiu atveju galite netgi sekti pasakėlės ar įdomias istorijas apie tai, kaip ir kuo naudingas bus darželis. Taip pat labai svarbus yra ir pačių suaugusiųjų nusiteikimas – turėtumėte būti ramūs ir nepulti į paniką, jei pastebėsite, kad pirmosios dienos bus sudėtingesnis. 

Na, ir, žinoma būtinai pasiteiraukite vaiko, kaip jam sekėsi darželyje, kaip praėjo diena ir t.t. Tegul vaikas pasidalina per dieną nutikusiais įvykiais bei įspūdžiais, raskite laiko istorijoms išklausyti.                                                                                               

Na, o dar daugiau naudingos informacijos rasite https://mamaiirvaikui.lt/category/darzelis/