Menų mokymas nuotoliniu būdu: nuo ko pradėti?

Galima atrasti ne vieną internetinę svetainę, kuri priklauso privačioms muzikos mokykloms, dailės, rankdarbių studijoms ir panašiai. Tačiau įprasta, jog šiose svetainėse dažniausiai talpinama tik informacija apie užsiėmimų tvarkaraščius, pamokų aprašymai, skelbimai ar kitos panašios naujienos. Atrodo, jog šiandien būtų galima drąsiau žengti į priekį kartu su technologijomis ir išbandyti tiek šiek naujovių – pavyzdžiui, suteikti nuotolinių pamokų internetu galimybę.

WEB kainos šiandien varijuoja, tačiau kiekvienos svetainės programuotojas svetainių savininkams gali pasiūlyti ekonomiškiausią sprendimą toli gyvenantiems mokiniams suteikti galimybę mokytis nuotoliniu būdu.

Norint savo menų būrelyje ar mokykloje suteikti mokiniams galimybę mokytis nuotoliniu būdu, pirmiausiai su svetainės programuotoju reikia susitarti dėl WEB kainos ir norimų atnaujinimų. Į šiuos atnaujinimus turėtų įeiti tokia galimybė kaip video įrašų kėlimas arba įdiegta tiesiogino video pokalbio funkcija. Tokiu būdu mokinys galėtų vizualiai gyvai bendrauti su mokytoju ir stebėti, kaip groti tam tikru instrumentu ar atlikti konkretų veiksmą užsiimant kitomis meno rūšimis.

Nuotolinis mokymas turi užtikrinti ir medžiagą namų darbams. Mokytojas turi turėti visas sąlygas mokiniui persiųsti reikalingą teoriją ar kitus nurodymus, padėsiančius jam atlikti konkrečius darbus.

Geriausia, jeigu svetainės programuotojas įdiegtų sistemą, kurioje galėtų atskirai prisijungti kiekvienas mokinys ir mokytojas. Taip būtų garantuojamas mokinio privatumas ir būtų bendraujama tik prie keturių akių.

Nuotolinis menų mokymas yra patogus būdas mokyti vaikus, laikinai ar visam laikui išsikrausčiusius į užsienį ar kitą miestą, taip pat tolimesniuose kaimuose gyvenančius smalsius mokinius, kurie neturi palankių galimybių dažnai važinėti iki miesto. Jeigu svetainėje nuotolinio mokymo sistema bus sukurta tvarkingai ir šiuolaikiškai, rezultatai džiugins tiek mokytojus, tiek ir pačius vaikus.