Kodėl verta rinktis IT studijas?

Jau mažiausiai kelis metus vis nesikeičia statistika ir nuostata, jog perspektyviausiomis studijomis yra laikomos informacinės technologijos. Taip, visų pirma, yra todėl, kad gyvename technologijų amžiuje ir jau dabar daugelio kasdienių situacijų negalime įsivaizduoti be kompiuterių ir interneto pagalbos.

IT studijos taip pat vilioja nemažais atlyginimais. Iš esmė IT specialistai iš uždirbamos algos Lietuvoje gali gyventi daugiau nei oriai, ne kaip kiti šalies gyventojai. Dauguma turbūt net neįsivaizduoja, kiek kainuoja web dizainas ir svetainių kūrimas pačiose brangiausiose Lietuvos įmonėse, tačiau sužinoję tikrai nustebtų. Žinoma, IT specialistų paslaugų kainos nėra visur vienodos, daug kas priklauso nuo jų patirties, atstovaujamos įmonės prestižo ir t.t.

IT specialistai vertinami ne tik Lietuvoje. Juk visas pasaulis naudojasi tokiomis paslaugomis kaip apsipirkimas internetu, mokymasis nuotoliniu būdu, mokesčių apmokėjimas, kasdienės informacijos ieškojimas. Tačiau informacinės technologijos tuo neapsiriboja – įvairūs programavimo darbai egzistuoja ir itin sudėtingose mokslo technologijose, kaip pavyzdžiui, fizikos, chemijos, biochemijos moksluose. Šiandien visų šių sričių pažanga neatsiejama ir nuo kompiuterinių technologijų indėlio į jų plėtrą.

Be to, užsienyje itin vertinami būtent lietuvių kilmės IT specialistai – turbūt teko girdėti, jog Lietuva gali pasigirti vienu greičiausių internetu pasaulyje. Ir tai tik mūsų mokslininkų ir specialistų dėka.

Informacinės ir kompiuterinės technologijos nėra uždara sritis, kaip jau buvo minėta, kiekvienas pradėjęs nuo IT pradmenų, gali toliau tęsti ir konkretinti žinias iki didžiausių aukštumų informacinėse technologijose. Jeigu pradedančio specialisto netenkina, kiek kainuoja web dizainas, ir norisi mėgautis didesne alga, visuomet įmanoma keltis kvalifikaciją ir žengti karjeros laiptais iki pačių geriausių. Taigi, IT studijos yra ir dar kurį laiką užtikrintai lyderiaus tarp pačių perspektyviausių studijų krypčių Lietuvoje ir visame pasaulyje.