Knygos, kurios padės pasiruošti motinystei

Nors buvimas mama yra visiškai natūralus procesas, tačiau dažniausiai pirmą kartą motinystei besiruošiančios mamos labai baiminasi, kad gali kažko nežinoti arba gali kažką padaryti ne taip. Svarbiausia yra nusiraminti, kadangi dažniausiai instinktai vistiek padaro savo ir mamos labai puikiai atlieka vaikučio priežiūros darbus.

Žinoma, visada geriau yra žinoti nei nežinoti. Juolab, šiuo metu informacijos yra labai apstu, tad jeigu tik norite domėtis – tikrai rasite ko ieškote. Nurodysime kelias knygas, kuriose rasite viską, ką reikia žinoti ruošiantis tapimui mama.

  • Wolfgang Goebel, Michaila Glockler „Padėkime augti. Sveikas ir saugus vaikas nuo kūdikystės iki brandos“. Knyga, kurioje rasite viską, ką reikia žinoti apie vaiko auginimą. Ir tai, kokie vystymo stalai yra geriausi, ir koks maistas – tinkamiausias.
  • Aušra Kurienė „Kaip užauginti žmogų“. Ši knyga yra psichologės šedevras, tad ne veltui daugelis tėvelių mielai perka ir skaito. Paprasčiausiai svarbu suvokti – kaip pasaulį mato vaikas. Galbūt tokiu atveju bus paprasčiau rasti su juo bendrą kalbą.
  • Danielis J. Siegelis, Tyne Payne Bryson „Auklėjimas be dramų“. Ši knyga orientuota jau į vyresnio amžiaus vaikus. Knygos autorius teigia, kad kuo jaunesniame amžiuje rasime bendrą kalbą su savo vaiku – tuo paauglystėje mums bus lengviau. Nepamirškite, kad tai yra auganti asmenybė ir kalbėkite su ja suprantamu tonu.
  • Ramunė Murauskienė „(Ne)tobulos mamos užrašai“. Dar vienas psichologės darbas, kuriame analizuojami ne tik vaikai, tačiau ir mamos. Svarbu suvokti, kad visi daro klaidas. Svarbiausia yra mokėti iš jų pasimokyti.
  • Rudolf Dreikurs, Vicki Soltz „Laimingi vaikai. Iššūkis tėvams“. Ši knyga labai pasitarnauja tokiu atveju, kai tėveliai jau nebežino kaip elgtis su savo vaikais. Specialisto patarimai padės į kasdienines situacijas pažvelgti visiškai kitu kampu.

Pasiruošimas vaiko atėjimui gali kelti labai daug klausimų, tačiau nepamirškite, kad į visus juos nesunkiai rasite tinkamiausią atsakymą. Ir tokiu atveju, kai mąstote, kokie vystymo stalai geriausi ir tokiu atveju, kai svarstote, koks vaiko ugdymo būdas yra tinkamiausias.

Kuo daugiau dėmesio vaikui – tuo laimingesnis jis augs!