Kaip prailginti lytinį aktą? Medicininiai gydymo būdai

Kaip teigia medikai, lytinis aktas amžiaus tarpsnyje nuo pilnametystės iki penkiasdešimties metų vidutiniškai trunka iki penkiolikos minučių. Kaip rodo statistika, beveik trečdalis vyrų kenčia nuo priešlaikinės ejakuliacijos pasireiškimo, kai malonumas baigiasi vos po dviejų minučių arba dar prieš sueities pradžią. Kitas nemalonus reiškinys – tai erekcijos sutrikimai. Abu šie negalavimai žmonėms trukdo mėgautis lytiniu gyvenimu ir jausti pasitenkinimą.

Kokios yra dažniausiai pasitaikančios lytinių sutrikimų priežastys?

Lytinių sutrikimų priežasčių yra gana daug. Tai gali būti ir hormoniniai pokyčiai organizme, sumažėjęs serotonino kiekis, kas lemia priešlaikinę ejakuliaciją. Jai gali turėti ir padidėjęs organo jautrumas, ir lytinių santykių baimė, ir nugaros smegenų anomalijos, prostatos ir kiti uždegimai bei neurologiniai susirgimai.

Ne paskutinėje vietoje ir įvairūs psichologiniai bei supančios aplinkos veiksniai. Dažniausiai priešlaikinė ejakuliacija ištinka jaunus vyrus, kurie labai greitai lytiškai susijaudina, o jų seksualinė įtampa tokia didelė, jog kartais neįmanoma jos atlaikyti. Jei jaunam vyrukui tokios nesėkmės pasitaiko itin dažnai, tada jis gali net pulti į depresiją.

Ką pataria psichologai tiems vyrams, kurie kenčia nuo priešlaikinės ejakuliacijos?

Psichologai kenčiantiems nuo priešlaikinės ejakuliacijos vyrams pataria nepasiduoti panikai ir kuo dažniau užsiimti seksu. Taip elgiantis vaikinams pamažu pavyksta mažinti vidinę įtampą ir daugiau atsipalaiduoti. O įgyta patirtis labai praverčia ir ateityje leidžia mėgautis vis ilgiau trunkančiu pilnaverčiu lytiniu aktu.

O ką priešlaikinę ejakuliaciją išgyvenantiems vyrams siūlo medikai?

Jei psichologų patarimai neduoda akivaizdžios naudos, tada į pagalbą gali ateiti medikai, kurie įvertinę problemos priežastis, pacientams pasiūlo vartoti atitinkamus vaistus arba taiko kitas veiksmingas terapines priemones. Šiai problemai spręsti gali būti skiriami ne tik tam tikri maisto papildai, bet ir vaistai prailginti lytinį aktą.

Priešlaikinė ejakuliacija gali būti gydoma antidepresantais, kurie tiesiogiai veikia serotonino sistemą. Šie vaistai yra selektyvieji serotonino reabsorbcijos inhibitoriai, juos sudaro tokios veikliosios medžiagos, kaip dapoksetinas, paroksetinas, sertralinas ir fluoksetinas. Be šių vaistų dar gali būti naudojami medicininiai preparatai, kurie blokuoja kai kuriuos receptorius ir veikia centrinę nervų sistemą.