fleita-unikalus-instrumentas

Instrumentas, nuo kurio vertėtų pradėti pažintį su muzika

Fleita – medinis pučiamasis muzikos instrumentas, kuriuo garsas išgaunamas pučiant orą į skylutę, be mundštuko. Fleita ar paprastas vamzdis, kaip taisyklė,  tampa vienu iš pirmųjų muzikos instrumentų, su kuriais vaikai gali susidurti, ir netgi gali savarankiškai improvizuoti, kuomet norisi sukurti garsus. Fleitai yra puikus instrumentas, kuomet norisi ramybės ir vidinės harmonijos, susiliejimo su savimi ir muzika. Kadangi šiuo instrumentu nėra sudėtinga groti, galima lengvai išmokyti tiek jauną, tiek seną.

Fleita yra vienas gražiausių instrumentų, visų pirma savo istorija

Ji – vienas seniausių pasaulyje instrumentų, medinių vamzdelių randama nuo antikinių laikų. Kiekvienas instrumentas, kuriuo grojant naudojamas oras,  atrodo itin asmeniškas, ypatingai leidžiantis perteikti jausmus. Garsas, pats jo gimimas yra labai intymūs. Būtent tuo šis instrumentas yra ypatingas.

Balsas ir fleita  atrodo labai artimai, dėl to norint groti fleita, galima tai suderinti ir su dainavimu. Netgi kvėpavimo technikos yra tapačios, fleita grojantys klauso dainininkams skirtų meistriškumo pamokų, skaito dainininkams parašytas knygas. Vaikams pravartu susipažinti su fleita ir ją pamilti, nes ji skatina ne tik tobulėti, bet ir lavina kūrybiškumą, menišką asmenybę.

Fleita jau senovėje buvo medinė, o dabar pristatomos naujos ir daug modernesnės fleitos

Vokiečių fleitos meistras ir kompozitorius Theobaldas Bohmhas  fleitininkams paliko tikrai didžiulį palikimą technologijų prasme: daug etiudų, mokymo metodų praktika, modelių keitimas, tam tikrų vožtuvų pridėjimas ir metalinės fleitos kūrimas. Tokiu būdu labai išplečiamos instrumentų muzikinės galimybės. Nuo to laiko kompozitoriai pradėjo kurti visiškai kitokią muziką. Anksčiau, kai fleita buvo medinė ir turėjo skylutes, o ne vožtuvus, negalėjome groti itin greitų ir techniškai sudėtingų kūrinių. Medinės fleitos garsas labai lengvas ir tylus.

Fleita yra sidabro arba aukso. Kodėl tai sidabras ar auksas? Pradedančiųjų fleita akivaizdžiai pagaminta iš paprastesnio metalo, tačiau iš esmės viskas susiję su garsu. Į lydinį galima pilti ir platinos, viskas priklauso nuo to, kokio garso meistras ieško. Jei ieškote fleitos, kurią galėtumėte įsimylėti iš pirmo žvilgsnio, nesvarbu ar esate vaikas, ar suaugęs, ją rasite čia.