Auto mechaniko profesija

Auto mechaniko profesija: aprašymas

Šiandien jau nebegalime savo gyvenimo įsivaizduoti be automobilių – būtų galima išvardinti ypač daug priežasčių, dėl kurių automobiliai kiekvieno iš mūsų gyvenimą pavertė kur kas patogesniu. Būtent dėl automobilių, mums tapo kur kas paprasčiau ir lengviau planuoti keliones, be to, galima keliauti saugiau ir patogiau, taip pat galime taupyti ir savo laiką. Belieka tik pasakyti, jog automobilių atsiradimas lėmė ir tam tikrų profesijų atsiradimą. Viena jų yra auto mechaniko profesija. Taigi, ką apie ją verta žinoti?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad tie asmenys, kurie nori įgyti šią profesiją, jau po 10 – ies klasių gali rinktis pirminę profesinio mokymo programą. Mokymosi trukmė paprastai trunka 3 metus, o sėkmingai baigę programą, gauna ne tik brandos atestatą, bet ir taip pat ir automobilių mechaniko diplomą. Svarbu akcentuoti, kad mokiniai pagal šią programą mokosi specialybės dalykų (teorijos ir praktikos), o taip pat ir bendrojo lavinimo dalykų bendruoju ir išplėstiniu kursu. Mokymosi programa apima ypač įvairius dalykus, pavyzdžiui: automobilių sandaros ir remonto technologijas, variklių tipus, žaliavas, braižybos ir techninius matavimus, variklių techninės priežiūrą. Taip pat į mokymosi programą paprastai būna įtrauktas kėbulo suvirinimas elektra ir dujomis, kelių eismo taisyklės, automobilio vairavimo ir saugaus eismo pagrindai, darbų sauga, informacinių technologijų, ekonomikos ir verslo pagrindai.

Taip pat yra organizuojamos ir mokomosios bei baigiamosios praktikos, kurios dažniausiai atliekamos mokyklos dirbtuvėse, automobilių remonto ir priežiūros įmonėse, autoservisuose, autobusų parkuose.

Svarbu akcentuoti ir tai, kad auto mechaniko profesija yra palanki tiems, kurie ateityje nori turėti savo verslą. Na, ir, žinoma, taip pat priminti, jog auto mechanika – sritis, kurioje netrūksta naujovių, todėl net ir įgijus profesiją, būtina tobulėti ir pildyti savo žinių bagažą.