kalbu mokymasis keliaujant

Kokias kalbas geriausia mokytis?

Šiais laikais labai dažnai kalbama apie tai, kad kalbų mokėjimas gali atverti kelius rasti ne tik puikų darbą, tačiau ir nebijoti keliauti vienam, atrasti naujas šalis, naujas kultūras ir naujus žmones. Mokėti kuo daugiau kalbų vienareikšmiškai yra puikus pasirinkimas. Tiesa, ne visos kalbos vertos Jūsų laiko, kadangi planuojantys užsienio kalbą naudoti turi įvertinti, kad ne visos yra reikalingos.

Jūsų dėmesiui – čia rasite dažniausiai lankomų šalių sąrašą. Galbūt tai padės jums susidaryti nuomonę apie tai, kokias kalbas labiausiai verta mokytis lietuviams. Juk kuri nors šalis gali tapti Jūsų namais!

Žinoma, dažniausiai pirmiausia akcentuojama anglų kalba. Tačiau mes norime akcentuoti, kad šiais laikais anglų kalba net nėra vadinama užsienio kalba, kadangi ji tokia įprasta ir taip dažnai vartojama, ją daugelis taip puikiai moka, kad jos mokėjimas tampa tarsi būtinybe. Taigi, mokėti anglų kalbą tikrai verta, kadangi tai Jums labai palengvins gyvenimą, tačiau greta to siūlome nepamiršti, kad verta daugiau dėmesio skirti ir kitoms kalboms. Pavyzdžiui, šiais laikais pernelyg nuvertinama rusų kalba, kuri tikrai reikalinga ir kuri gali padėti Jums kur kas greičiau rasti tinkamą darbo vietą. Labai daug dėmesio yra skiriama skandinavų kalbos ir akcentuojama, kad tai pats geriausias būdas rasti darbą. Kadangi Norvegijoje, Danijoje, Suomijoje ir Švedijoje puikiai vietiniai kalba anglų kalba – dažniausiai vietinė reikalinga ne turistavimui, tačiau darbui. O ją išmokti tikrai verta. Nors daugelis teigia, kad nėra paprasta, tačiau mes manome, kad investicija atsiperka, kadangi mokant kalbą integruotis į darbo rinką tampa kur kas paprasčiau ir tai nereikalauja tiek daug laiko. Tiesa, ne visi žmonės mielai mokosi konkrečios kalbos, kadangi atrodo, kad kai kurios tiesiog nelimpa. Neverkite savęs daryti to, kas Jums yra nemiela.

Kuo daugiau kalbų mokėsite – tuo kelionės ir darbo paieškos Jums bus paprastesnės, tiesa, kur kas geriau tobulai mokėti vieną užsienio kalbą, nei kelias labai minimaliai. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kokiu tikslu kalbas mokotės.