Personalo atrankos specialistas

Personalo atrankos specialistas. Ką jis daro?

 

Dažnai įmonės išleidžia daug pinigų ir laiko kurdamos įmonės įvaizdį. Marketingas, reklama – būtent į šias sritis yra sutelkiamas dėmesys, tačiau, dažnai yra pamirštama, į kurią įmonės sudedamąją dalį reikia kreipti daugiausiai dėmesio. Juk nei vienas nesiginčytų, kad darbuotojai – tai kiekvienos įmonės atspindys. Kiekvienas darbuotojas yra jungtį tarp savęs ir įmonės, o ta jungtis lemia labai daug dalykų: įmonės veiklos našumą, klientų pritraukimą, iškilimą į viršūnes, verslo sėkmę. Žinoma, profesionalius darbuotojus surasti sunku, todėl dažna įmonė, žinodama, kaip svarbu surasti lojalų darbuotoją, kreipiasi į personalo atrankos specialistus.

Personalo atrankos specialistas – žmogus, kuris suranda darbuotoją, personalo vadovą, pagal iškeltus tam tikrus įmonės reikalavimus.

Personalo atrankos specialistas atrenka darbuotojus tam tikrų etapų seka:

 

  • išanalizuoja klientų poreikius, reikalavimus;
  • potencialių darbuotojų paieška;
  • potencialių darbuotojų atranka. Atranka taip pat vyksta keliais etapais, kurių eigoje išsiaiškinamas profesionaliausias ir įmonei tinkamiausias darbuotojas;
  • pristatomi atrinkti kandidatai;
  • potencialūs darbuotojai supažindinami su įmonės veikla, personalu;
  • personalo atrankos specialistas bendradarbiauja su klientu ir darbuotoju;
  • pasirašoma darbo sutartis ir garantijos teikimas kandidatui.

Personalo atrankos specialistas padaro viską už darbuotojo ieškančią įmonę. Tai sutaupo brangų įmonės vadovo laiką, kadangi jis dalyvauja tik paskutiniuose etapuose – supažindinime ir įdarbinime. Personalo atrankos specialistas taip pat dalyvauja darbo sutarties pasirašyme. Dažnai personalo atrankos specialistai suteikią garantiją, pagal kurią, įmonei netikęs darbuotojas yra skubiai pakeičiamas kitu. Daugiau informacijos apie tai galima rasti apsilankius https://www.indigroup.lt/darbuotoju-paieska.