Ar advokato specialybė išlieka paklausi?

Daug kam yra tekę bendradarbiauti su advokatais. Aišku tai daroma dažniausiai ne savo malonumui, tačiau siekiant išsiaiškinti tiesą įvairiais teisiniais klausimais. Šiam darbui privalu išsirinkti profesionalų ir savo darbą puikiai išmanantį žmogų, kuris galėtų be didesnių problemų pagelbėti visomis problemomis.

 

Advokatas – teisės profesionalas, kuris teikia savo paslaugas žmonėms ir įmonėms visais civilinėse, baudžiamosiose ir administracinėse bylose. Norint tuo užsiimti žmogus turi atitikti itin griežtus, įstatyme nustatytus reikalavimus bei baigti sudėtingus teisės mokslus universitete.

Norint būti geru advokatu pravartu nepamiršti, kad jiems keliami dideli socialiniai standartai. Tai reiškia, kad geras advokatas toks, kuris turi užsitarnavęs gerą vardą ne tik klientų tarpe, tačiau ir visuomeniniame gyvenime. Taip pat, norint tapti advokatu, svarbu žinoti ne tik teisinius dalykus, tačiau ir išmanyti žmogaus psichologiją bei mąstymą. Ti svarbu, kad byla būtų vertinama ne tik iį teisinės pusės, tačiau būtų atsižvelgiama ir į žmogiškąjį faktorių.

Kaip ir kiekvienoje srityje, taip ir šioje būtinas žinių tobulinimas bei gilinimas. Tai svarbu, nes laikui bėgant įvedamos naujos teisinės sankcijos ir nurodymai, todėl profesionalas turi domėtis visomis naujovėmis bei pritaikyti turimas žinias naujoms byloms. Ko tikisi klientas? Kiekvienas, ieškodamas advokatų paslaugų tikisi surasti tokį žmogų, kuriam net paskambinus vidurį nakties būtų galima gauti reikiamą informaciją ir konsultaciją.

Advokato profesija daugumai gali atrodyti kaip itin perspektyvi ir gerą ateitį garantuojanti profesija. Turbūt dėl to teisės studijos kasmet pritraukia daugybę studentų visame pasaulyje. Tačiau, kaip ir kiekvienoje profesijoje, taip ir šioje, diplomo turėjimas nepakankamas. Norint didelio honoraro bei gerai žinomo advokato vardo reikia įdėti daugybę asmeninių pastangų.

Jei gyvenimui susiklosčius taip, kad žmogaus širdis ne pasuko link advokato specialybės, tai tokiu atveju teisinis išsilavinimas nekenkia, o tik atvirkščiai – žinios apie teisę gali praversti bet kokioje srityje bei tai puik solidumo įvaizdžio dalis.

Advokato profesija palanki tuo, kad tai laisvoji profesija todėl galima dirbti individualiai. Tačiau kiekvienas advokatas žino jo galimybės yra gan plačios: galimybė įsteigti advokato kontora, įsidarbinti teisininkų įmonėje ar net pasukti teisėjo keliu.

Kas liečia darbo atlyginimą, advokato alga priklauso nuo vardo žinomumo ir gali siekti nuo 100 eurų už valandą iki kelių šimtų ar net daugiau. Įkainius gali nustatyti pats advokatas atsižvelgiant į rinkos paklausą bei atliekamų paslaugų kokybę. Vidutinis advokato valandinis atlyginimas siekia apie 200 eurus. Tai gali atrodyti nemaži pinigai tačiau verta prisiminti, kad tai užmokestis už gryną teisinį, analitinį ar konsultacinį darbą. Dalis šios sumos atitenka kontoros išlaikymui, todėl norint būti sėkmingu teisininku pravartu įdėti daug darbo, užmegzti naudingus kontaktus bei surinkti kuo didesnę klientūrą.

Advokato profesija yra įdomi ir nepastovi profesija. Todėl tapti geru advokatu kasmet tampa vis sunkiau. Taip yra dėl didėjančio advokatų skaičiaus bei konkurencijos. Ši profesija tampa verslu, nes kiekvienas atstovas bando parduoti savo paslaugas ir taip prisitraukti naujos klientūros. Jei ieškote greito ir patikimo būdo užbaigti skyrybų procesą, skyrybų advokatai būtent Jums.