LED apšvietimas

LED apšvietimas – kodėl verta rinktis?

Šiuolaikiniame pasaulyje vis populiaresniu pasirinkimu tampa LED apšvietimas. Nieko keisto, kad ir Lietuvoje žmonės dažniau renkasi būtent tokį apšvietimo tipą. Įvairūs pardavėjai ir ekranuose matomos reklamos teigia, kad tokia nauja, šiuolaikinė ir modernumu pasižyminti technologija yra puikus sprendimas bet kurioms tiek namų vidaus, tiek lauko sritims apšviesti. Kodėl?

Kas yra LED?

LED trumpinys (angliškai verčiamas light emitting diode) kitaip vadinamas šviesos diodu. Trumpai sakant tai yra prietaisas, kuris paverčia elektros srovę šviesa. Daugelis teigia, kad tai elektros energiją taupantis įtaisas. Tokios technologijos lempą sudaro maži šviesos diodai, kurie tekant elektros srovei sukuria ryškų šviesos srautą. 

Kur naudojamas LED apšvietimas?

Kalbant apie modernų LED apšvietimą, gali pasidžiaugti plačiomis jo panaudojimo sritimis. Šviesos diodai puikiai tinka tiek namų vidaus patalpoms apšviesti, tiek bet kuriam kitam apšvietimui lauke. Šioje vietoje atsiranda daugybė vietos fantazijai, nes daugeliu atvejų LED apšvietimas gali tapti originaliu ir jaukumo suteikiančiu interjero ar eksterjero papuošimu: LED užuolaidos, išskirtinio dizaino girliandos, lempos lubose, po spintelėmis, prie veidrodžio, ant laiptų ir pan. Kūrybiškumas gali būti beribis! 

LED apšvietimo pliusai

  • Galimybė sutaupyti. Iš tikrųjų, bene pagrindinis šviesos diodų privalumas yra tas, kad naudojant šį apšvietimą yra sutaupoma elektros energija. Lyginant su visiems įprastomis ir kuo puikiausiai pažįstamomis kaitrinėmis lemputėmis, LED apšvietimas yra daug ekonomiškesnis – sąnaudos yra mažesnės net apie keturis kartus. Be to, LED lempos neturi savybės kaisti, kadangi didžiausia dalis sunaudojamos energijos skiriama šviesos skleidimui. 

  • Ilgas naudojimo laikas. Kiek laiko naudojame įprastas kaitrines lemputes? Vidutiniškas kaitrinių lempučių veikimo laikas yra apie 1000 valandų. Tuo tarpu LED apšvietimo pasirinkimas gali tarnauti net iki 50000 valandų! Taigi LED lempos yra gana patvarios ir nereikalauja dažno keitimo. Čia pat galima pereiti prie praktiškumo, kuris yra labai aktualus namuose su aukštomis lubomis. LED lempos tinka ir lauko apšvietimui, nes turi atsparumą aplinkos poveikiui. Verta dėmesio investicija, tiesa? 

Draugiškumas gamtai. Gamtos mylėtojai ir saugotojai iš tiesų gali pasidžiaugti tokiu pasirinkimu, nes LED apšvietimas laikomas ekologišku sprendimu. Šių lempų kūrime yra naudojamos medžiagos, kurias vėliau galima nesunkiai perdirbti. Jose nėra jokių kenksmingų aplinkai elementų, todėl pasirinkus šią technologiją nedarysite žalos gamtai.