automobiliu elektros sistemos dalys

Automobilių apšvietimo sistemos inovacijos

Automobilių elektros sistema – sudaryta iš daugelio kitų mechanizmų, įrenginių, o viena reguliariausiai tobulinamų sričių yra automobilio šviesos. Pasaulyje ypač stipraus prekės ženklo „Audi“ automobiliuose apšvietimo sistema tobulinama, modifikuojama kas pora metų. Paskutinis jų siūlymas: naujausiuose automobilių modeliuose naudoti knenoninius XENON plius ir LED diodų žibintus, priekinėse lempose. Negana to, šios „Audi“ automobilių elektros sistemos dalys yra kuriamos ypač originaliai atrodančio dizaino žibintai, todėl važiuojant tamsiu paros metu aiškiai matomi, sudaro savitą automobilio vaizdą.

Oficialūs šaltiniai praneša, kad naujos kartos „Audi“ žibintai bus visiškai automatiniai. Moksliniuose tyrimų centruose testuojamos išskirtinio dizaino, automatinio veikimo automobilių elektros sistemos ir LED diodų matricos žibintai.

Šios naujosios automobilių elektros sistemos dalys yra baltos spalvos, o diodų lemputės skleidžia dienos šviesos šviesą. Naujas žibintų dizainas ir inovacijos elektros sistemoje pristatomos kaip kompanijos „Audi“ lyderiavimo ženklas. Dar 2004 metais šio tipo žibintai buvo suprojektuoti naujutėliame „Audi A8 W12“ modelyje.

Nuo to laiko „Audi“ kompanija ir jos kuriamos automobilių elektros sistemos dalys transporto priemonių rinkoje ėmė pozicionuoti kaip ypač unikalaus dizaino žibintų kūrėja. Pasaulinė įmonė siekė, kad nedideli ir šviesą skleidžiantys diodai sudarytų dienos šviesos lempą, primenančią balta spalva šviečiančią taškinės šviesos juostelę. Tokios juostelės buvo talpinamos tik priekinių žibintų blokuose.

Nedidelius LED šviesos diodus kompanijos „Audi“ dizaineriai išdėstė eilėmis ir suteikė galimybę kiekvieną iš jų valdyti atskirai. Tokiu būdu galima geriau prisitaikyti prie aplinkos ir eismo sąlygų. Negana to, nauji „Audi“ modeliai, turintys tokio tipo elektros sistemos elementus sukuria trimačiais efektais pasižymintį šviesos srautą.

Tiek ksenoniniai Xenon plius, tiek LED „Audi“ automobilių žibintai sukuria didelį vizualinį įspūdį ir prisideda prie saugaus važiavimo. Technikai ir dizaineriai bendradarbiauja dirbdami tarpusavyje ir suderina tiek techninius tiek dizaino sprendimus tam, kad kelias, pasišviečiant šiomis lempomis, būtų matomas kuo geriau. Adaptyviniai – kitas tarptautinės kompanijos kuriamų žibintų apibūdinimas. Jie turi daugiau arba mažiau automatinių funkcijų, kurių pagalba žibinto skleidžiama šviesa prisitaiko prie aplinkos ir eismo sąlygų.

Jeigu norite daugiau pasidomėti lemputėmis automobiliams ar net jas įsigyti, galite apsilankyti šioje automobilių dalimis prekiaujančioje internetinėje parduotuvėje: https://eshop.autoera.lt/catalog/category/lempute-auto