Kas yra logistika?

Kas yra logistika?

Ne paslaptis, kad yra išvystytos įvairios sritys ir tai mums leidžia itin sėkmingai vystyti ypač įvairius verslus bei veiklas. Vienas tokių pasirinkimų yra ir logistika. Taigi, kas tai yra? Apžvelkime.  

Jeigu kalbėtume trumpai, tai logistika vadintume praktinės ir mokslinės veiklos sritį, kuri apima labai daug įvairių dalykų, pavyzdžiui: įvairius materialinius srautus, prekių, judėjimą, prekybinės veiklos organizacinių procesų klausimus; planavimo, įgyvendinimo ir kontroliavimo priemones, optimalaus krovinių srauto organizavimą. Taip pat logistika apima ir transportavimo, sandėliavimo, kitų materialinių ir nematerialinių operacijų valdymą.

Klysta tie, kurie galvoja, kad logistika – tik viena bei nedaloma sritis. Iš tiesų, logistika gali būti kelių rūšių ir apima dar daugiau įvairių dalykų. Taigi, kalbant apie tai, kokių rūšių yra logistika, verta akcentuoti, kad tai yra gamybos logistika; pirkimo ir tiekimo logistika; rinkotyros ir rinkodaros logistika; atliekų perdirbimo (utilizavimo) logistika; transporto logistika (aukščiau išvardytų logistikos rūšių sudėtinė dalis); verslo logistika; kompiuterinė logistika ir t.t. 

Taip pat reikia žinoti, kad logistikos plėtra, pavyzdžiui, yra priklausoma nuo tam tikrų veiksnių, pavyzdžiui, technologijų įdiegimo  ar rinkos santykių.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad šiuo metu veikia labai daug logistikos paslaugas teikiančių įmonių ir tai yra puikus pasirinkimas, kai reikalingi tokio pobūdžio sprendimai. Be to, pagal dabartines tendencijas matyti, kad šios paslaugos išliks itin aktualios ir ateityje, kadangi vis daugiau yra sukuriama naujų verslų ir labai didelė dalis jų yra susijusi su užsieniu. Taip pat svarbu akcentuoti, kad kreiptis į logistikos paslaugas teikiančias įmones dažnu atveju yra geresnis nei juos vykdyti savarankiškai. Daugiau info galite rasti http://www.idk.lt/kategorija/logistika/