Kaip rašyti kursinį darbą?

Referatas tai darbas, kurį dažniausiai rašo moksleiviai, o aukštojoje mokykloje jau atsiranda rimtesni rašto darbai, tokie kaip kursiniai. Tai paprastai yra rašto darbas, kuriame turi būti ne tik teorija, bet ir tyrimas ar analizė pasirinktos problemos. Čia atsakingiau reikia naudoti ir visus literatūros šaltinius. Praktiškai ir moksliškai ištirti temos aktualumą. Kursiniame darbe pateikiamos svarbios problemos, nagrinėjamos teorinės pusės, pati teorija pritaikoma praktiškai. Toks rašto darbas yra mažesnis už baigiamąjį darbą, tačiau kiekvienais studijų metais jis yra svarbiausias. Tačiau, studentai dažnai susiduria su viena problema: kaip rašyti kursinį darbą? Mes jums pateiksime trumpą šabloną su esmine informacija, kuri padės jums lengviau orientuotis darbo struktūroje ir nuo ko pradėti rašymą.

Pirma, rašant kursinį darbą reikia žinoti temą ir ją susiderinti su savo kursinio darbo vadovu. Kartais nutinka ir taip, kad kursinio darbo vadovas pats paskiria temas ir studentui tereikia išsirinkti. Priklausomai nuo kursinio darbo pobūdžio kartais reikia pasirinkti įmonę, kuriai bus pritaikomos praktinės ir teorinės kursinio darbo žinios. Nurodoma tiksliai kas bus tiriama įmonėje. Tačiau kartais užtenka ir konkrečios problemos. Tereikia objekto ir noro gilinti žinias norima tema.

Tuomet pradėkite rašyti darbą, tačiau patariama planuoti ir gerai suprasti savo kursinio darbo temą. Kaip rašyti kursinį darbą jums vadovas nepasakys. Todėl žinokite nuo ko pradėti. Parašykite įvadą, temos aktualumą, tikslus, objektą, problemą, išsikelkite uždavinius. Tuomet hipotezes ir nepamirškite tyrimo metodų.

Galiausiai, pradėkite rašyti pagrindę dalį, teorinę, mokslinės literatūros analizę. Kuo daugiau šaltinių, tuo bus lengviau rašyti ir analizuoti. Vėliau pasirinkite tyrimo metodą, analizę, kokybinį, kiekybinį tyrimą. Priklausomai nuo to kokį tyrimo tipą susiderinote su vadovu tokį jį ir atlikite pagal struktūrą.

Parašius pagrindinę dalį ir ją parodžius vadovui, tenka pataisyti klaidas, parašyti galutines išvadas, literatūros sąrašą ir pridėti priedus. Tuomet reikia priduoti savo rašto darbą ir laukti kursinio darbo ginimo. Tai tiek, tos matematikos rašant kursinį darbą, tikimės, kad dabar bus aiškiau kaip rašyti kursinį darbą. Svarbu, kad darbo tema būtų įdomi, o pats darbas logiškas, aiškus, ir atspindėtų problemą.