Ką reikėtų prieš pasirenkant vairavimo mokyklą apie ją sužinoti?

Iš pirmo žvilgsnio vairavimo instruktoriaus darbas atrodo labai paprastas. Juk sėdėti automobilyje jau nėra taip sunku, ar ne? Galbūt manėte, kad galite bet kada ir bet kur dirbti ir praleisti laiką namuose arba mėgautis atsipalaidavusiu darbo krūviu visą likusią dienos dalį. Vairavimo instruktoriaus darbas yra ne tik sėdėjimas automobilyje – tai įtemptas procesas. Turite visą dieną žiūrėti į kelią, mokinius ir aplinkinius kelius, o jūsų kūno raumenys gali būti pasirengę bet kada išvengti nelaimingų atsitikimų, net ir po stresinės avarijos. 

Vairavimo instruktoriumi bet kurioje vairavimo mokykloje gali dirbti tik tas asmuo, kuriam nustatyta tvarka suteikta tokia teisė

 Kitaip tariant, vairavimo instruktorius privalo turėti ne žemesnį kaip aukštąjį koleginį (aukštesnįjį, įgytą iki 2009 metų, ar specialųjį vidurinį, įgytą iki 1995 metų) išsilavinimą, taipogi trejų metų vairavimo patirtį tos kategorijos transporto priemonėmis, su kuriomis vykdo vairuotojų mokymą. Tad jeigu tas pats vairavimo instruktorius Šiauliuose ar bet kuriame kitame mieste moko vairuoti B, A ir C kategorijų transporto priemonėmis, vadinasi jis šias kategorijas yra įgijęs prieš tris ar daugiau metų.

Ką renkatės pirmiau – vairavimo mokyklą ar vairavimo instruktorių? O ką darytumėte, jeigu Jūsų norimas instruktorius dirba vairavimo mokykloje, į kurią nenorite eiti mokytis? 

Arba dalis Jūsų draugų mokėsi vienoje vairavimo mokykloje, dalis artimųjų kitoje, atsiliepimai apie abiejų mokyklų instruktorius yra labai geri – tačiau iš kur žinoti, kurie vairavimo instruktoriai yra geriausi Šiauliuose? Vairavimo instruktoriai Šiauliuose.

Vairavimo mokyklos JAGO praktika rodo, kad dauguma būsimų vairuotojų rinksis vairavimo mokytojus tik Šiauliuose, Radviliškyje ar kituose miestuose, o tada – vairavimo mokyklas. Šis atrankos metodas yra pakankamai geras, nes padeda susirasti daug vairavimo instruktorių. Vairavimo mokyklos pasirinkimas yra paprastesnė užduotis, nes šiandien vairavimo mokyklas galite palyginti pagal internetinius reitingus, testų išlaikymo rodiklius naujienų portaluose ar besimokančiųjų atsiliepimus. Palyginus su konkrečios vairavimo mokyklos paieška, vairavimo instruktorių įvertinimai turi mažiau paieškų internete, nes vien perskaitę vairavimo mokyklų apžvalgas galite rasti ir atsiliepimų apie konkrečius vairavimo mokytojus.

Rinkdamiesi vairavimo instruktorių atkreipkite dėmesį į tai, ar jis moko vairuoti automobilį tik rankiniu ar ir  automatiniu būdu. Jei pasirinktas instruktorius moko tik vienos rūšies automobilio vairavimo, jei nuspręsite pakeisti pavarų dėžės tipą, pasikeis ir jūsų instruktorius. Žinoma, šį klausimą reikėtų išsiaiškinti prieš renkantis vairavimo mokyklą, nes vidutiniškai 4% studentų studijų metu renkasi mechaninę pavarų dėžę į automatinę ir atvirkščiai.