Namų biblioteka

Kaip įrengti biblioteką namuose?

Kiekvienas, kuris jaučia silpnybę knygos, savo namuose jų turi toli gražu ne vieną. Atrodytų, jog knygų pirkimas turi vien tik teigiamas puses, tačiau galiausiai ateina laikas visus pirkinius kažkur tvarkingai sutalpinti, tad namų šeimininkams tuomet tenka gerokai pasukti galvą, kaip viską sutvarkyti taip, jog būtų ir patogu naudoti, ir gražu pažiūrėti. Tokiais atvejais siūloma namuose įrengti nedidelę biblioteką – kaip reikėtų tai padaryti?

Šiuo atveju viskas priklauso ne tik nuo Jūsų fantazijos, bet ir namų dydžio ir išplanavimo. Be jokios abejonės, labiausiai pasisekė tiems, kurie namuose turi atskirą darbo kambarį – jį galima paversti tikra biblioteka, kurioje bus ir lentynos knygoms, ir stalas bei lempa patogiam skaitymui.

Vis dėl to, net ir tuomet, kai vietos namuose nėra daug, tai dar nereiškia, jog juose neatsiras erdvės knygoms – tam puikiai tinka net ir Jūsų miegamasis. Pastatykite nedidelę lentynėlę knygoms šalia lovos krašto – nors toks sprendimas ir pareikalaus dar šiek tiek papildomos vietos, tiems, kurie mėgsta skaityti knygas lovoje, toks variantas atrodys itin patraukliai.

Mėgstantiems netradicinius variantus, apie nedidelę biblioteką reikėtų pagalvoti ir netikėtose namų vietose – tai gali būti prieškambaris ar koridorius. Toks sprendimas pagyvins kambario interjerą, o Jūs tuo pačiu galėsite tvarkingai laikyti visas knygas vienoje vietoje.

Vienas iš dažniausiai siūlomų namų bibliotekos sprendimų yra knygų siena. Esant galimybei, rekomenduojama lentynomis užpildyti visą erdvę nuo grindų iki lubų – tokia kompozicija neabejotinai trauks aplinkinių žvilgsnį ir atrodys itin didingai. Vis dėl to, jeigu nuspręsite įgyvendinti tokią idėją savo namuose, nepamirškite, jog reikės įsigyti ir nedideles kopėtėles tam, kad galėtumėte pasiekti knygas, kurios nugulė viršutinėse lentynose.